Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Ενημέρωση από τη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΝΕ ΓΣΕΕ

Σήμερα το μεσημέρι περισσότεροι από 200 συνάδελφοι συγκεντρωθήκαμε στην οδό Αισώπου στο κτίριο του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, πραγματοποιώντας μαζική και μαχητική παράσταση διαμαρτυρίας για τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων μας και για άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα προγράμματα των Δήμων του Νομού Θεσσαλονίκης.

Οι εξηγήσεις που μας δόθηκαν από την πλευρά του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ και της κ. Σιώμου δε μας ικανοποιούν στο ελάχιστο. Ο εργοδότης φορέας μας πέταξε το μπαλάκι στην πλευρά των Δήμων, που δεν έχουν παραδώσει ακόμα στο σύνολό τους τα παρουσιολόγια του Φεβρουαρίου! Σήμερα μόλις παραδόθηκαν τα παρουσιολόγια του Δήμου Δέλτα ενώ απομένει να αποσταλούν από το Δήμο Βόλβης, πιθανότατα αύριο, για να ξεκινήσουν τα επόμενα στάδια της απαιτούμενης γραφειοκρατικής διαδικασίας.

Η υπόσχεση που μας δόθηκε είναι πως θα πληρωθούμε, στην καλύτερη των περιπτώσεων, στα τέλη του τρέχοντος μήνα ενάμιση μισθό (όλο το Μάρτη και τις μέρες που δικαιούμαστε από το Φλεβάρη). Δηλαδή καλό Πάσχα, και αν... Και όλα αυτά ενώ παραμένουμε απλήρωτοι από την έναρξη του προγράμματος και πολλοί συνάδελφοι περιμένουν να ζήσουν τις οικογένειές τους από αυτά τα χρήματα καλύπτοντας στοιχειώδεις ανάγκες.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις μας.
Δίνουμε ραντεβού αύριο στις 12 το μεσημέρι στην Επιθεώρηση Εργασίας, στην οδό Προξένου Κορομηλά 51, για να καταγγείλουμε τον εργοδότη μας και τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν σε αρκετά εργοτάξια (έλλειψη γαντιών στην καθαριότητα, μέτρων προστασίας, κτλ).

Προχωράμε σε γενική συνέλευση των εργαζομένων στα πεντάμηνα προγράμματα των Δήμων του Νομού, τη Δευτέρα 8 Απριλίου (ημέρα κατά την οποία πολλοί συνάδελφοι συμπληρώνουν δύο μήνες απλήρωτοι και κατοχυρώνουν δικαίωμα για επίσχεση εργασίας) για να αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας. Η συνέλευση θα γίνει στο κτίριο της ΕΔΟΘ (Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης) στο κτίριο της Προξένου Κορομηλά 51, στον 4ο όροφο.

Να είμαστε όλοι εκεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου